Ennél a
tortánál egy sima piskótalapot sütöttem 26 cm formában.
Diplomata krém- el töltöttem meg, annyit változtattam, hogy a gyümölcs darabkákat nem
kevertem bele a krémbe, mert kívül is ezzel a krémmel díszítettem, sőt a torta
szélén is ezt a krémet használtam. A piskótalapra tettem egy réteg krémet,
ráraktam a gyümölcsöket és a következő piskótalappal kicsit rányomtam.
A
piskótalapokat meglocsoltam rumos sziruppal mielőtt betöltöttem.
Csoki
csipkét készítettem, hogy kicsit feldobjam a tortát.
Egy szabó
centissel lemértem a torta kerületét és magasságát, kb 1 cm-el magasabbra
hagytam, hogy takarja el a krémből készült díszítést is.
Sütőpapírból
vágtam ki a torta kerületénél 4 cm-el hosszabb csíkot, grafit ceruzával rárajzoltam
a tetszés szerinti mintát majd rátettem egy keményebb celofánpapírt (amibe a
virágokat csomagolják), nagyon vékonyan megkentem olajjal, hogy könnyebben
leváljon a csokoládé.
15 dkg
csokoládét megolvasztunk, előzőleg egy habzsákot pohárba állítunk, beletöltjük
a megolvasztott csokoládét, a csücskét levágjuk, nem túl kisméretűre, mert ha
vékonyak lesznek a csoki vonalak törékenyebb lesz a csoki csipke.
Mikor
elkészült az egész kontúr berajzolása, hagyjuk addig, amíg elkezd megkötni a
csoki, azaz már nem ragad, ha hozzáérünk, de még puha jól hajlítható, akkor a
tortacsipkét a lehűtött torta köré igazítjuk, simogassuk bátran, hogy mindenhol
hozzátapadjon.
Tegyük
hűtőbe vagy hideg helyre, amíg a csoki jó keményre megköt, majd óvatosan
fejtsük le a celofánpapírt, vigyázva hogy ne törjük el a csokit, ha mégis
megtörténik kis olvasztott csokival visszaragaszthatjuk, kijavíthatjuk, ha hiba
esik.
Csodálatos,különleges a díszítés az oldalán.
VálaszTörlésKöszönöm szépen Lia:)
Törlés