60 dkg liszt
40 dkg vaj
vagy margarin
20 dkg
porcukor
1 zacskó
sütőpor
2 vaníliás
cukor
2
tojássárgája
1 citrom
reszelt héja
A
hozzávalókat összegyúrjuk, folpackba csomagoljuk és legalább egy órára hűtőbe
tesszük.
A hűtőből
kivéve lisztezett munkalapon 3-4 mm vastagságúra kinyújtjuk, kör alakú
szaggatóval kiszaggatjuk. A linzerhez minden második kör közepét kiszúrjuk. Sütőpapírral
bélelt tepsire helyezzük és 180 fokon pár perc alatt megsütjük. Én nyolc percre
állítottam a sütőt, de figyelni kell, mikor a széle kezd rózsaszínű lenni, ki
kell venni, kihűlés után tetszés szerinti lekvárral összeragasztjuk.
Több félét
készítettem, csak hagyományosan vaníliás cukorba forgattam.
A kiszúrt tészta
lyukas részét, sütés előtt megkentem tojásfehérjével, és darabosra vágott
cukrozott dióba mártottam.
Korongokat
szaggattam ki, amit krémmel ragasztottam össze, és olvasztott csokiba mártottam,
majd mindenik tetejére egy fél dióbelet tettem mielőtt még a csoki megköt.
Krém: 1 csokoládé
ízű pudingport megfőztem 3 dl tejben, hűlni tettem.
10 dkg vajat
kikevertem 10 dkg porcukorral majd hozzákevertem a kihűlt pudingot, rummal
ízesítettem.
Kedves Rozi. Anyi féle receptel sütöttem már linzer karikát,de még egyik sem volt ilyen finom. Az unokám vitt belőle az egyetemi diák társainak,és hatalmas sikere volt. Sok van belőle,de legközelebb duplán kell süssem,mindenkinek kerüljön a családban. Nagyon szépen köszönöm.Boldog Karácsonyt Kívánok tisztelettel Kovács Józsefné...Hegedüs Mária egy boldog nagymama
VálaszTörlésNagyon szépen köszönöm kedves Mária, örülök a visszajelzésnek, még sok sütögetést kívánok!
TörlésKöszönöm a karácsonyi üdvözletet, én is kívánok Áldott Békés Karácsonyt eltölteni szeretteid körében!