15 dkg vaj
5 tojás
10 dkg porcukor
1 evőkanál rum
10 dkg darabosra
vágott dió
10 dkg mazsola
15 dkg rahat (ha nincs
helyette kandírozott gyümölcs)
15 dkg liszt
1 sütőpor
1 sütőpor
Fél citrom reszelt
héja
Tetejére:
10 dkg ét csoki
1 evőkanál étolaj
5 dkg darabosra vágott
dió
Aszalt barack
A vajat elkezdjük
keverni a porcukorral, kanalanként adva hozzá, amikor a vaj felvette a cukrot,
egyenként hozzákeverjük a tojások sárgáját és a rumot. Ezután hozzáadjuk a sütőporral
elkevert lisztet, diót, mazsolát kis darabkákra vágott rahátot, végül a
keményre felvert tojásfehérjét és óvatosan, hogy a hab ne törjön össze,
összeforgatjuk. Zsírozott lisztezett koszorú formába öntjük és 180 fokra
előmelegített sütőben kb. 40 perc alatt megsütjük, tűpróba.
Bevonjuk csokoládéval,
tetejét megszórjuk darabos dióval, és csíkokra vágott aszalt barackkal.
Süthetjük püspökkenyér formában is.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése