Hozzávalók a tésztához:
30 dkg liszt
1 evőkanál zsír
1 tojás
4 evőkanál porcukor
10 g szalalkáli (Ammónium-bikarbonát)
1 császárkörte aroma
1-2 dl tej
Krém:
25 dkg vaj
25 dkg porcukor
6 dl tej
6 evőkanál liszt
2 csomag vaníliás cukor
A tésztához a száraz hozzávalókat összeszitáljuk, majd a
zsírt elmorzsoljuk benne. Az aromát 1 dl tejben elkeverjük, hozzáadjuk a
lisztes részhez és az egészet összegyúrjuk, annyi tejet adagolva hozzá, hogy
közepesen lágy tésztát kapjunk, majd három részre osztjuk.
A tésztát egyenként lisztezett sütőpapíron 25x30 cm lapokká
nyújtjuk és tepsi hátán 8 perc alatt 180 fokos előmelegített sütőben megsütjük.
A krémhez a lisztet simára keverjük a tejjel és sűrű péppé
főzzük. A vajat a porcukorral és vaníliás cukrokkal kihabosítjuk majd a kihűlt
lisztpéppel összekeverjük.
A tészta lapokat megtöltjük a krémmel és hűvös helyre
tesszük, egy éjszakát hagyjuk állni, hogy a lapok, megpuhuljanak. Másnap a tetejét
beszitáljuk porcukorral és tetszés szerint szeleteljük.
Nagyon gusztusos biztos nagy
VálaszTörlésNagyon finom .Pénteken el is készítem
Sikeres sütögetést, megéri dolgozni vele, nagyon finom :)
Törlés