Hozzávalók a lapokhoz:
9 tojás
15 evőkanál cukor
9 evőkanál víz
15 evőkanál liszt
9 evőkanál darált dió
1 tasak sütőpor
Krém:
2 vaníliás pudingpor
6 dl tej
2 evőkanál liszt
25 dkg vaj
20 dkg cukor
Fél dl rum
Máz:
3 tojássárgája
10 dkg cukor
Karamell: 30 dkg cukor
A tojások sárgáját a cukorral, kanalanként adagolva a vizet,
fehéredésig keverjük.
A tojásfehérjét felverjük kemény habnak.
A darált diót és a sütőport összekeverjük a lisztel, majd a felvert tojás
sárgájához keverjük. Óvatosan hozzákeverjük a tojáshabot.
Én hogy hamarabb legyen, 3 db sütőpapírra kirajzoltam egy
26x36 cm-es tepsi méretét, a tésztát egyenlően elosztottam rajta.
Tepsi
hátuljára tettem majd 180 fokra előmelegített sütőben, légkeveréssel 15 perc
alatt egyszerre mind a három lapot megsütöttem.
A krémhez a pudingot a cukorral, liszttel elkevertem,
hozzáöntöttem a tejet és állandó keverés mellett besűrítettem.
A vajat kihabosítottam, és a kihűlt pudingos krémet
kanalanként hozzákevertem, végül belekevertem a rumot.
A karamellhez a cukrot megpirítjuk szép arany barnára és a
kihűlt két lapra rákenjük, gyorsan dolgozunk vele, mert a cukor hamar megköt.
Az egyik cukros lapot tálcára helyezzük, rákenjük a krém
felét, rátesszük a másik cukros lapot, a cukros felével felül, rákenjük a krém
másik felét, beborítjuk a harmadik lappal.
A tojás sárgákat kikeverjük a porcukorral és szép egyenlően rásimítjuk
a sütemény tetejére. Hogy mutatósabb legyen, 5 dkg csokit felolvasztunk és
becsíkozzuk a sütemény tetejét.
Ez a sütemény kell, álljon másnapig, hogy a karamell a krémtől tudjon
megolvadni, ami átitatja a lapokat és ettől lesz különleges finom ez a
sütemény, látszik is, hogy a két alsó lap milyen szépen megbarnult ahogy a karamell ráolvadt.
Nagyon finom, kiadós sütemény
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése