Hozzávalók:
50 dkg liszt
20 dkg vaj
vagy zsír
5 evőkanál
cukor
1 citrom
reszelt héja
2 közepes
tojás
1 sütőpor
3-4 evőkanál
tejföl
Csipet só
Töltelék:
1,5- 2 kg alma, cukor ízlés szerint, fahéj, zsemlemorzsa.
A tészta hozzávalóit
összegyúrjuk, egy órára pihenni hagyjuk.
Az almát
megtisztítjuk, lereszeljük, ízlés szerint cukrot, fahéjat adunk hozzá (én nem
tettem cukrot, elég édesnek találtam az almát) megpároljuk és hűlni tesszük.
A tésztát
két részre vesszük, az egyik rész valamivel kisebb, mint a másik, abból készül
a díszítés a tetejére.
A nagyobbik
részt kinyújtjuk, zsírozott, liszttel megszórt 30x32 cm-es formába helyezzük,
megszórjuk zsemlemorzsával, egyenletesen rárakjuk a kihűlt almát, szépen
elsimítjuk majd a megmaradt tésztával ízlés szerint díszítjük.
Felvert
tojással lekenjük.
180 fokra előmelegített sütőben 35 perc alatt megsütjük.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése