Hozzávalók a
tésztához:
30 dkg liszt
13 dkg
porcukor
20 dkg
margarin
1 vaníliás
cukor
2 tojás
sárgája
Csipet só
A lisztet
tálba szitáljuk, a többi hozzávalóval összedolgozzuk. Ha összeállt a tészta, folpackba
csomagolva, 1 órára hűtőbe tesszük.
Miután
kivettük a hűtőből, finoman átgyúrjuk, kisodorjuk, dió nagyságú darabkákra
vágjuk, majd golyókat formázunk.
A
tésztagolyókat sütőpapírral bélelt tepsibe rakjuk, és a közepükbe, mélyedést
nyomunk (pohártalp, vagy bármilyen kör alakú eszközzel).
180 fokra
előmelegített sütőben 10 perc alatt szép világosra sütjük. Kihűtjük, majd
mindeniket megtöltjük narancskrémmel, olvasztott csokival becsíkozzuk.
Narancskrém
hozzávalói:
2 dl frissen
csavart narancslé
1 narancs
reszelt héja
3
tojássárgája
5 dkg vaj
5 dkg cukor
2 teáskanál étkezési
keményítő
A tojás
sárgákat a cukorral habosra keverjük, hozzátesszük a keményítőt, narancs
lereszelt héját, végül a narancslevet, és állandó keverés mellett besűrítjük. A
tűzről levéve belekeverjük a vajat, még forrón betöltjük a kis mélyedésekbe.
Itt a képen Rumos szelettel tálalva, receptje itt: Rumos szelet
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése