Hozzávalók:
500 g krumplipüré
150 g zsír
100 g sütőmargarin
1 tojás
2 dl langyos tej
1 mokkáskanál cukor
3 dkg élesztő
1 evőkanál só
70 dkg liszt,(mennyit felvesz a tészta, függ a krumplipürétől,
nekem 70 dkg kellett a tésztához)
A langyos tejbe feloldjuk a cukrot, belemorzsoljuk az
élesztőt és felfuttatjuk.
A krumplipürét tálba tesszük, hozzátesszük a zsírt,
margarint tojást, sót, a felfutott élesztőt és lassanként annyi lisztet gyúrunk
hozzá, hogy nem túl kemény tésztát kapjunk. Jól kidolgozzuk, letakarva
duplájára kelesztjük. Mikor megkelt lisztezett deszkán kinyújtjuk és hajtogatjuk,
mint a hájas tésztát, háromszor kell hajtogatni 20 perces pihentetéssel.
A harmadik hajtogatás után kinyújtjuk ujjnyi vastagra,
tetejét berácsozzuk, pogácsaszaggatóval kiszaggatjuk, tepsibe rakjuk, lekenjük
felvert tojással, 180 fokra előmelegített sütőben megsütjük.( 20-25 perc.
Rozika.
VálaszTörlésMa megsütöttem a pogácsákat,isteni finom lett,nagyon nagy sikere volt,alig maradt belőle.
Köszi a recepetet.
Nagyon örülök Lia, nálunk is gyorsan elfogyott, ennyi maradék pürém volt, jó lett volna dupla adag, nem tudtam félre rakni, hogy milyen másnap :)
Törlés