Hozzávalók:
40 dkg finomliszt
20 dkg vaj
15 dkg porcukor
2 vaníliás cukor
10 dkg kókuszreszelék
1 tasak sütőpor
2 tojás sárgája
Étcsokoládé
A lisztet tálba szitáljuk, a többi hozzávalóval
összegyúrjuk. Ha nem áll össze a tészta lehet egy kevés tejet hozzáadni.
Legalább egy órát pihentetjük, azután kifliket formázunk belőle. Én egy formát
használtam, vagyis a kifliformát folpackkal kibéleltem, a tésztát rúddá
sodortam, kb. 18 g-os darabokat vágtam és a kifliformába nyomkodtam.Ötlet Innen
Kiveszem a
fólia segítségével, tepsibe rakom, egymástól kicsit távolabb.
180 fokra
előmelegített sütőben szép világosra sütjük. Amikor kihűltek felét beszitáltam
porcukorral, a végeit olvasztott csokiba mártottam.
Nagyon szépek és gondolom finomak ezek a kiflik. Jó ötletet adtál karácsonyra, köszönöm
VálaszTörlésKöszönöm Orsi, finomak és előnye, hogy hamarabb el lehet készíteni, mert dobozolva sokáig eláll.
VálaszTörlésNagyon tetszik maga a sütemény és az elkészítési technikája is! Alkalmazni fogom köszi!
VálaszTörlésKöszönöm Éva, én is már rég készülök elkészíteni de mindig más került előnyben, most egy próbát csináltam, hogy besorolhatom a karácsonyi süteményekhez és igen, jól mutat és finom is:)
Törlés