Hozzávalók:
70 dkg liszt
25 dkg vaj
100 g porcukor
1 tojás
2 dl joghurt
1 evőkanál ecet
1 vaníliás cukor
1 sütőpor
2 evőkanál kakaó
15 dkg darált dió, baracklekvár
A lisztet elsúroljuk a vajjal. A többi hozzávalót elkeverjük,
és a liszthez adjuk, összedolgozzuk, és két részre vágjuk. Az egyik részhez
hozzágyúrjuk a kakaót.
Két egyforma lapot nyújtunk és egymásra tesszük, kicsit
megnyújtjuk, majd 8 cm-es négyzetekre vágjuk.
A darált diót annyi baracklekvárral keverjük el, ami épp,
hogy összefogja, kis gombócokat formálunk és mindenik négyzet közepére teszünk
egyet.
Majd minden oldalról középen bevágjuk egészen a töltelékig. A sarkakat
megkenjük nutellával, megfogjuk az egyik sarkat, ráhúzzuk a diós töltelékre,
másik két sarkát összecsípjük és így folytatjuk mind a négy szirommal.
180 fokra előmelegített sütőben megsütjük (20 perc)
Azonos mennyiségű víz és cukorból 1 dl víz ugyanennyi cukorból szirupot főzünk és egyenként beleforgatjuk a süteményeket, rácsra rakjuk amíg megszáradnak.
Segítségemre volt ez a videó, nem értettem de el tudtam igazodni ahogy mutatta.
Rozi, ez fantasztikusan jól néz ki, és biztos nagyon finom volt! :)
VálaszTörlésKöszönöm szépen Marisz:)
VálaszTörlés