Hozzávalók a tésztához
60 dkg liszt
30 dkg cukor
3 tojás
3 evőkanál kakaó
3 evőkanál méz
5 dkg vaj
1 púpozott teáskanál szódabikarbóna
A krémhez
3 csomag vaníliás pudingpor
9 dl tej
25 dkg vaj
20 dkg cukor
25 dkg gesztenyepüré
2 evőkanál rum
Tetejére
15 dkg étcsokoládé
3 evőkanál olaj
A lisztbe keverjük el a szódabikarbónát.
A többi hozzávalót egy tálba tesszük és gőz felett simára
keverjük, levesszük a tűzről, belekeverjük a lisztet, és összegyúrjuk. Négy
részre osztjuk a tésztát, egyenként 26x36 cm-es lapokat nyújtunk, 180 fokra előmelegített
sütőben nyolc perc alatt megsütjük.
Elárulom, hogy én lisztezett sütőpapíron nyújtottam ki a
lapokat, mivel a mézes lapok kicsit ragadnak, a sütőpapírral együtt könnyebb
formára tenni.
A krémhez a pudingot a tejjel megfőzzük és hagyjuk kihűlni. Habosra
keverjük a vajat a porcukorral.
Először a kihűlt pudingot majd a gesztenyemasszát is
folyamatosan adagolva keverjük hozzá a vajas krémhez, végül keverjük bele a
rumot is.
Megtöltjük a lapokat a krémmel, legalább egy éjszakára hűvös
helyre tesszük, hogy a lapok megpuhuljanak.
Ismét finomat alkottál :) Kellemes Ünnepeket :)
VálaszTörlésKöszönöm Millye, ez tényleg finom volt:)
Törlés