Hozzávalók a tésztához:
250 g vaj
3 tojás sárgája
125 g porcukor
1 vaníliás cukor
1 sütőpor
45 dkg liszt
Habcsókhoz:
3 tojás fehérje
250 g porcukor
Elkészítés:
A vajat a porcukorral, vaníliás cukorral, tojás sárgákkal kikeverjük,
hozzáadjuk a sütőporral elkevert lisztet és összegyúrjuk. Letakarjuk és hagyjuk
pihenni amíg, elkészítjük a habcsókot.
A tojásfehérjét felverjük, fokozatosan hozzáadjuk a
porcukrot, majd vízgőz fölé helyezzük és tovább verjük, amíg kemény selymes
lesz.
A tésztát lisztezett munkafelületen nyújtsuk ki 3 mm
vastagságúra, vágjunk tetszés szerint virág, szív vagy más formákat, tepsibe
rakjuk és 180 fokra előmelegített sütőben sütjük 5-6 percig.
Kivesszük a sütőből és a habzsákba rakott tojáshabból kis
csúcsokat nyomunk minden tésztára.
Visszatesszük a sütőbe és most már 100 fokon sütjük tovább légkeveréssel,
amíg a hab rákeményedik,15-20 perc.
Miután megsültek, hagyjuk kihűlni majd baracklekvárt,
teszünk mindenik közepére, és hagyjuk megszáradni.
Ezek nagyon szepek ! Megprobalom. Koszonom a receptet.
VálaszTörlésKöszönöm szépen, nagyon szívesen!
Törlés