Hozzávalók a tésztához:
50 dkg liszt
2 dkg élesztő
6 dkg vaj
1 citrom reszelt héja
1 kiskanál só (5 g)
3 evőkanál cukor
2 tojás sárgája
2,5- 3 dl tej
Kókuszos töltelék:
2 tojásfehérje
20 dkg porcukor
15 dkg kókuszreszelék
Diós töltelék:
15 dkg darált dió
baracklekvár
A lisztet mély tálba szitáljuk, közepébe kis mélyedésbe
belemorzsoljuk az élesztőt, mokkáskanálnyi cukrot szórunk rá, leöntjük egy pohár
langyos tejjel és hagyjuk felfutni.
Mikor felfutott az élesztő, a többi hozzávalóval jól
kidagasztjuk. Letakarva kétszeresére kelesztjük.
Amíg a tészta kel elkészítjük a töltelékeket.
A tojások fehérjét a porcukorral felverjük kemény
habnak, hozzákeverjük a kókuszreszeléket.
A diós töltelékhez a diót ledaráljuk, és annyi baracklekvárt
keverünk hozzá, hogy jól kenhető masszát kapjunk.
A megkelt tésztát, enyhén lisztezett deszkán finoman átgyúrjuk,
két részre vesszük, kinyújtjuk téglalap alakúra, az egyiket a diós a másikat a
kókuszos töltelékkel kenjük meg majd két oldalról felcsavarjuk, és ujjnyi
vastagságúra felszeleteljük.
Sütőpapírral bélelt tepsire rakjuk, egymástól távol, és 180
fokra előmelegített sütőben 20 perc alatt megsütjük. Vaníliás porcukorral
beszitálva tálaljuk.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése