Hozzávalók a kakaós lapokhoz:
40 dkg liszt
2 evőkanál kakaópor
20 dkg porcukor
2 evőkanál méz
5 dkg vaj
2 kávéskanál szódabikarbóna
2 egész tojás
A lisztbe keverjük el a szódabikarbónát és a kakaót. A többi
hozzávalókat egy tálban, gőz fölött összemelegítjük, a tűzről levéve
belekeverjük a lisztet. Enyhén lisztezett nyújtódeszkára tesszük, jól
összegyúrjuk majd három részre, osztjuk. Sütőpapíron 26x36 cm-es lapokat
nyújtunk és 180 fokra előmelegített sütőben 8-10 perc alatt, megsütjük.
Krém hozzávalói:
1 tasak vaníliás puding
1 tasak puncs puding (lehet eper, málna fontos, hogy
rózsaszínű legyen)
2 vaníliás cukor
Kevés rum vagy rum aroma
25 dkg vaj
20 dkg porcukor
Máz: 3 tojássárgája
15 dkg porcukor
A pudingokat külön-külön 3 dl tejben megfőzzük, ha kész
a vaníliásba a vanília cukrokat a rózsaszínűbe a rumot tesszük, majd hűlni
tesszük.
A vajat kikavarjuk a porcukorral, és kettéválasztjuk az
egyik részt a vaníliás, a másik részt a puncsos pudinghoz keverjük, majd
betöltjük a lapok közé.
A mázhoz a tojás sárgákat vízgőz fölött fehéredésig keverjük
és rásimítjuk a tésztára , olvasztott csokival bevonalazzuk de, lehet csoki mázzal bevonni,vagy egyszerűen porcukorral
beszitálni.
Én a csokibevonatos verziót ismerem, az egyik kedvenc házi süteményem. :-)
VálaszTörlésÉn is szoktam csokival is bevonni,ez alkalommal lakodalmas tálra készítettem,hogy színesebb legyen azért választottam a tojássárgás mázat.Így is,úgy is finom.
VálaszTörlés