Tésztája az Egyszerű kelt tészta alapján készült.
Töltelék: barack lekvár, cukros darált dió.
Egy tojás a lekenéshez.
A megkelt tésztát átgyúrjuk, kivágunk belőle egy keveset,
amiből készítjük a fület.
A többi tésztát kinyújtjuk ovális alakúra, középen megkenjük
baracklekvárral, bőven hintünk rá cukros diót, a felső részt visszahajtjuk a
töltelék alsó részéig, széleit jól rányomkodjuk.
Az alsó részt másfél, két centis csíkokra vágjuk végeit,
kissé felcsavarjuk, egyet, kettőt tekerünk rajta és a töltelékes részhez,
rögzítjük.
A félretett tésztát kisodorjuk, két részre vágjuk, és a
kettőt összecsavarom, majd beillesztem a táska fülének.
Felvert tojással lekenem, 180 fokra előmelegített sütőben,
szép aranybarnára sütöm.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése