Hozzávalók:
50 dkg finomliszt
2 tojás
3 evőkanál cukor
2 dkg élesztő
5-6 dkg vaj
Csipetnyi só
1 citrom reszelt héja
Töltéshez: sárgabarack lekvár
Olaj a sütéshez
A lisztet tálba szitáljuk, közepébe mélyedést készítünk,
belemorzsoljuk az élesztőt, ráöntünk egy kevés cukros langyos tejet, kevés lisztel,
elkeverjük, és meleg helyen megkelesztjük.
A maradék tejet meglangyosítjuk, 1 egész tojást és egy
sárgáját felverjük, és a többi hozzávalóval jól kidagasztjuk. Letakarva
kétszeresére kelesztjük.
Lisztezett deszkára borítjuk, kb
Gyönyörűek a fánkok, Rozika! Ilyen sűrű baracklekvárral egyszerű a fánkot tölteni, az enyém kevésbé sűrű, mellé tálalom. A szintén sűrű, házi, üstben kavargatott szilvalekvár szokott néha a fánkjaim belsejébe kerülni, a lányaim néha igénylik. Nagy kedvencem még a vaníliás krémmel töltött jereváni fánk!
VálaszTörlésKöszönöm szépen Vicuska, általában ilyen sűrűre főzöm a lekvárokat, kivéve az őszibarackot.A jereváni fánkot nem ismerem,majd utánanézek!
VálaszTörlés