Hozzávalók a piskótához:
8 tojás
8 evőkanál cukor
8 evőkanál liszt
A tojások fehérjét kemény habbá verjük a cukorral, sorra
hozzákeverjük a tojások sárgáját, hólyagosodásig keverjük, majd óvatosan
hozzáadagoljuk az átszitált lisztet.
28 cm-es kerek formában megsütjük.
Krém hozzávalói:
5 tojássárgája
½ l tej
4 evőkanál keményítő
20 dkg cukor
2 vaníliás cukor
½ l tejszín
2 tasak zselatin
1 ananász kompót, szőlő, kivi (lehet más gyümölcs is, kinek
milyen tetszik)
A zselatint a tasakon levő utasítás szerint az ananász lében
beáztatjuk
A tojások sárgáját a cukrokkal kikeverjük, hozzáadagoljuk a
keményítőt, majd elkeverjük a tejjel és állandó keverés mellett, megfőzzük,
hozzákeverjük a langyosra felmelegített zselatint, hűlni tesszük.
A tejszínt felverjük kemény habnak, hozzákeverjük a kihűtött
tojáskrémet, egy keveset kiveszünk belőle, a bevonáshoz, a többihez
hozzávegyítjük a darabokra megvágott gyümölcsöket.
A kihűlt piskótát kettészeljük, meglocsoljuk rummal
ízesített sziruppal, rárakjuk a krémet, beborítjuk a másik meglocsolt piskótalappal,
kissé megnyomkodjuk, szélein a krémet, szépen elsimítjuk majd legalább 2 órára hűtőbe,
tesszük, legjobb, ha egy éjszakára.
Kihűlés után bevonjuk, és ízlés szerint díszítjük, lehet gyümölccsel
is kirakni a tetejét, kinek hogy tetszik.
Ó, de csodás ez a torta! Nagyon finom lehet!
VálaszTörlésÉva!
VálaszTörlésKöszi szépen,nálunk a torták közül a legkedveltebb,nem édes és a gyümölcsös krém isteni finom,érdemes kipróbálni.
Nagyon guszta :) imádnám :)
VálaszTörlésMillye!
VálaszTörlésKöszönöm, én is:)
De jól hangzik és úgy is néz ki! El is mentettem magunknak kipróbálásra. :-)
VálaszTörlésKöszi szépen,várom a beszámolódat.
TörlésIsteni
VálaszTörlésNagyon finom lett! A családnak nagyon ízlett! Köszönöm szépen!
VálaszTörlésSzép napot !
Szeretném ezt a tortát elkészíteni , érdeklődnék hogy egy tasak zselatin a 20 grammos ?
VálaszTörlés10 gr.
TörlésÖrülök hogy végre megtaláltam ennek a finom sutineka receptjét húsvétra megsutom régi emlékként őrzöm az ízét hiszen kolozsvári vagyok koszon
VálaszTörlés