Hozzávalók:
2 tojás
2,5 dl tej
3 dkg élesztő
25 dkg zsír vagy
sütőmargarin
1 evőkanál cukor, só
ízlés szerint
Töltelékhez: kemény
lekvár
Az élesztőt
megfuttatjuk a langyos cukros tejben. Addig a lisztet a zsírral vagy
margarinnal elmorzsoljuk, amibe beleöntjük a felfutott élesztőt, a két tojást,
sót majd jól összegyúrjuk és konyharuhával letakarva legalább 1 órát
pihentetjük, kelesztjük. Ezután a tésztát munkalapon cipókra osztjuk, gömb
alakúra formáljuk, sorra kinyújtjuk, minden lapot 8 darab háromszögre vágjuk fel.
A háromszögek szélesebb végére kemény lekvárt teszünk, majd feltekerjük.
Tepsibe rakva 180 fokon szép világosra megsütjük. Még melegen vaníliás porcukorba
forgatjuk.
A fejlapod gyönyörű!!!!!!!!!:-) A kiflidet most örökítem át a recept- gyűjteményembe!:))
VálaszTörlésTücsi!
VálaszTörlésKöszi szépen,örökítsed és csináljad meg,nagyon finom:)))
Valamelyik süteménynél azt olvastam, hogy középső sínen sütöd...Hogy-hogy sínen? Hol és milyen sínen? Mert ilyet még nem hallottam , de lehet hogy Erdélyben tudtok valamit,amit mi nem ? :D
VálaszTörlésKedves Éva!
VálaszTörlésVillanykályhában sütögetek, egyszerre három tepsit is tudok betenni, a középső tepsire értem,nem tudom Ti hogy nevezitek? Általában azt használom többet,azért neveztem így. Várom válaszodat,nagyon kíváncsi vagyok.
Kedves Rozi !
VálaszTörlésGyönyörűek a sütijeid. Csak ámulok és irigykedem :)
Eme receptedben nem 2.5 dl tej akar lenni, mert én liter látok??! Vagy tényleg 2,5 l tej kell hozzá?
További sok sikert !
Nagyon szépen köszönöm, az észrevételt is, lemaradt a 'd" betű, javítottam is a receptben, mégegyszer köszönöm!
TörlésHány cipóba kell szétosztani a megkelt tésztát?
VálaszTörlésAttól függ mekkora kifliket szeretnél, én nyolc cipóra osztom, és kör alakúra kinyújtom és azt is nyolc részre vágom, töltöm és felcsavarom.
TörlésNagyon tetszik a gyonyoru sutemenyeid, mesteri munkak, de szeretnem megkerdezni ha lehet, hogy ha nem gond jo lenne, ha ki lenne irva, hogy hany fokos sutoben sussunk es idot, az adott sutemenynel, persze ha ez nem gond, megegyszer koszonom, es a munkadat.udv.Evi
VálaszTörlésElnezest az elobbi irasert, igen most latom mindegyiknel meg vannak jelölve, csak itt neztem el. az a franya szemuvegem az oka...udv.Evi
VálaszTörlésKedves Rozi Nagy sikere van a kiflidnek! Kiadós és még a harmadik napon is puha ! Ezt azért tudom mert dugtam el magamnak pár db.ot ! Köszönöm a receptet, jó egészséget kívánok Neked! Egy nagymama aki szeret sütögetni
VálaszTörlésKedves Rozi, nagyon köszönöm ezt a csodálatos receptet. Nagyon finom lett a kifli. Én is Erdély-i vagyok, de most úgy alakult, hogy Svájcba lesz a Karácsony, ezért igyekeztem minél finomabb és minél otthonibb, hagyományosabb sütit találni, ami Önnek köszönhetően sikerülni is fog. Mindössze 19 éves vagyok de szeretek a konyhában sürögni-forogni, úgy érzem még jó párszor hasznát fogom venni az ön receptjeinek. Még egyszer köszönöm. :)
VálaszTörlés