Hozzávalók a piskótához:
•6 tojás
•12 evőkanál cukor
•6 evőkanál víz
•12 evőkanál liszt
•2 kanál kakaó
Krémhez:
•7,5 dl tej
•5 halmozott evőkanál liszt
•25 dkg vaj
•25 dkg porcukor
•20 dkg kókuszreszelék
•2 vaníliás cukor
A tojás sárgákat 6 kanál cukorral és vízzel nagyon habosra kikeverjük. A tojásfehérjékből 6 kanál cukorral kemény habot verünk.
A kikavart tojás sárgához hozzákeverjük a frissen átszitált lisztet, majd kanalanként tesszük hozzá a habot, fakanállal fentről lefelé körmozgást írva le, könnyedén vegyítjük, hogy egyenletesen, és teljesen összekeveredjék, de a hab ne törjön össze. Kiveszünk a tésztából egy habzsákba és egy nagy tepsi 28x40 cm, alját kis csillagcsővel berácsozzuk, majd a megmaradt tésztához hozzászitálunk két kanál kakaót, szépen eldolgozzuk és ráöntjük a sárga tésztára, szépen elsimítjuk, előmelegített sütőben 180 fokon megsütjük, vigyázzunk, hogy a tészta ne száradjon ki, mert akkor nem tudjuk szépen felcsavarni.
Még melegen kettészeljük, alufólia segítségével felcsavarjuk.
A krémhez, fél l tejet a vaníliás cukorral felforralunk, a maradék hideg tejjel simára keverjük a lisztet, beleengedjük a forró tejbe és állandóan keverve sűrűre, főzzük.
A vajat habosra keverjük a porcukorral, majd kanalanként hozzákeverjük a kihűlt pépet, végül a ledarált kókuszreszeléket.
A piskótákat kicsavarjuk, a krémet két részre osztjuk, megkenjük a lapokat és felcsavarjuk, a kakaós piskótát olvasztott csokival megirkázzuk a másikat, nem kell, mert önmagában szép mintás.
A blog ablakodtól elájultam, gyönyörű!!!
VálaszTörlésAmi kókuszos imádjuk!!:-))
Köszi Tücsi!
TörlésMi is az egész család,nagyon szeretjük.
Szeretnék átadni egy díjat, nézz be kérlek hozzám!
VálaszTörlésKöszi szépen,hogy rám gondoltál,örülök neki.
Törlés