2013. január 7., hétfő
Isler
Hozzávalók:
58 dkg liszt
30 dkg vaj
20 dkg porcukor
20 dkg darált dió
2 tojássárgája
1 citrom reszelt héja
1 sütőpor,csipet só.
A tésztához a lisztet, porcukrot, darált diót, sót, citrom héját összekeverem egy tálban és kézzel beledolgozom a vajat.
A tésztát fóliába csomagolva hűtőben legalább egy két órát pihentetem,de lehet egy éjszakát is.
Lisztezett deszkán,fél cm vastagságúra kinyújtom és körülbelül 5 cm.es átmérőjű köröket szaggatok belőle. 180 fokon,10-12 perc alatt kisütöm. Tepsiben hagyom kihűlni.
Csoki krémet készítek,mi jobban szeretjük mint a lekvárral.
Hozzávalók:
2 csokipuding
6 dl tej
20 dkg vaj
20 dkg porcukor
pár csepp rum aroma,vagy egy rumos cappuccino por.
A tejben a cukrot pudingot megfőzzük,langyosra hűtjük.
A vajat kihabosítjuk majd kanalanként a pudinghoz keverjük a rum aromával,vagy a cappuccino porral(én az utóbbit használtam).
Két -két korongot krémmel összeragasztok és olvasztott csokoládéba mártom.Csokival díszítem.
Rögtön ide siettem, amikor láttam,hogy "isler",imádom, de nem csak ezért! boldogan vettem tudomásul,hogy Te is krémmel készíted! szuper :)
VálaszTörlésMárti!
TörlésNálunk is nagy kedvenc az isler,mindig krémmel készítem,jobban szeretjük mint lekvárral.
De szépek!!! Nagy kedvencem az isler... :)
VálaszTörlésGabriella!
TörlésKöszi szépen,nekem is!
Harom hete voltam Nyiregyhazan a Metroban lattam Islert gondolkodtam vegyem vagy nem vegul amikor olvasom hogy lekvarral van toltve nem vettem meg a ferjem csak csokikremel ismeri.
VálaszTörlésMi is krémmel szeretjük de bizony régebb a cukiban itt is lekváros volt.
Törlés