2023. március 21., kedd

Kevert tészta, őzgerincformában

 



Hozzávalók:


4 tojás

25 dkg cukor

1 vaníliás cukor

30 dkg liszt

1 sütőpor

2,5 dl tej

1 dl olaj

1 citrom reszelt héja

2 evőkanál kakaó


Elkészítés:

A sütőt bekapcsoljuk 180 fokra.

2 őzgerincformát kikenünk zsiradékkal és belisztezzük.

A liszthez adjuk a sütőport és összekeverjük.

A négy egész tojást a cukrokkal habosra keverjük, lassanként hozzácsepegtetjük az olajat.

Hozzátesszük a citrom reszelt héját, majd felváltva keverjük hozzá a sütőporral elkevert lisztet és a tejet.

A tészta ¾ részét egyformán elosztva a két formába tesszük. A megmaradt ¼ részbe belekeverjük az átszitált kakaót, ha vastagabbnak tűnik, a massza egy kis tejet keverünk hozzá.

Habzsákba szedjük, hiányában egy nylon zacskóba szedjük, egyik sarkából 4-5 mm-t levágunk és szép egyenlően mindenhova rányomjuk a sárga tészta tetejére.

Egy villa nyelével belenyúlva a tésztába egyik formában hosszanti másik formában kereszti irányban,  meghúzogatjuk.

180 fokra előmelegített sütőben, 30 perc alatt megsütjük. Tűpróbával ellenőrizzük.