Hozzávalók a tésztához:
370 g liszt
1,5 teáskanál porélesztő
150 ml tej
2 evőkanál cukor
30 g só (0,5 tk)
1 evőkanál tejföl
50 g olvasztott vaj
1 tojás
Töltelékhez:
3 db kisebb méretű alma
40 g cukor
Őrölt fahéj
Cukros, langyos tejben felfuttatjuk az élesztőt.
A cukrot, sót, tojást olvasztott vajat és a megmaradt tejet
elkeverjük, beleszitáljuk a lisztet és összedolgozzuk. Letakarva, meleg helyen
kelesszük 25- 30 percig, amíg láthatóan megnövekedik a tészta.
A cukrot keverjük el a fahéjjal. Az almákat megtisztítjuk,
és cikkekre vágjuk.
A megkelt tésztát enyhén lisztezett deszkán nyújtsuk ki 7 mm
vastagságúra és köröket szúrjunk ki belőle. Mindenik kör közepére tegyünk egy
cikk fahéjas cukorban meghempergetett almát. (Én nem cukroztam, mert nagyon
édes volt az alma, csak fahéjjal szórtam meg).
A tésztával burkoljuk be, a
széleket erősen csípjük össze.
A virágforma kialakítása miatt, középre kisebb köröket
vágjunk, és kisebb almacikkeket tegyünk.
28 cm-es sütőpapírral bélelt tortaformába rakjuk
Fél órát
hagyjuk kelni majd 180 fokra előmelegített sütőben 20-25 percig szép arany
barnára sütjük.
Forrás Innen