Hozzávalók:
50 dkg finomliszt
1 egész tojás és egy sárgája
3 evőkanál cukor
2 dkg élesztő, most 7 g szárított élesztővel helyettesítettem
5 dkg olvasztott vaj
Reszelt citromhéj
Töltelék: 20 dkg darált dió,
Cukor, ízlés szerint,
1 vaníliás cukor, kevés fahéj
Annyi baracklekvár, hogy jó pépes masszát kapjunk.
A lisztet tálba szitáljuk, közepébe kis mélyedést készítünk,
beletesszük az élesztőt, leöntjük egy pohár cukrozott langyos tejjel, és hagyjuk,
amíg felfut az élesztő.
Ha megemelkedett az élesztő, a vaj kivételével, a többi
hozzávalóval jól kidagasztjuk, hozzátesszük a meglangyosított vajat, és addig dagasztjuk,
amíg a kezünktől és az edény falától is elválik, hólyagosodni kezd.
Vékonyan beszitáljuk, lisztel, vagy lekenjük olajjal és
letakarva szobahőmérsékleten duplájára, kelesztjük.
Lisztezett deszkára tesszük, kerek cipókat formázunk,
egyenként kinyújtjuk, kivágjuk kifli formákra, rátesszük a tölteléket és felcsavarjuk.
Lekenjük felvert tojással, tepsiben még kelesztjük, amíg látszólag megnőnek, 180
fokra előmelegített sütőben szép arany barnára megsütjük.