Hozzávalók:
50 dkg finomliszt
2,5-3 dl tej
20 g élesztő
3 evőkanál cukor
5 dkg vaj (szobahőmérséklettű)
1 tojás
1 citrom reszelt héja
Csipet só (5g)
Töltelék:
20 dkg darált dió
10 dkg cukor
1 vaníliás cukor
Kevés őrölt fahéj
Annyi tej, hogy jól kenhető masszát kapjunk, kb. ½ dl
Elkészítés:
A tésztához 100 ml langyos tejben egy kávéskanál
cukorral felfuttatjuk az élesztőt.
A többi hozzávalót dagasztótálba mérjük, hozzáöntjük a
felfutott élesztőt és a maradék langyos tejjel szép sima rugalmas tésztát
dagasztunk.
Letakarva kétszeresére kelesztjük.
Amíg kel a tészta, elkészítjük a tölteléket:
A darált dióhoz hozzátesszük a cukrot, reszelt
citromhéjat, vaníliás cukrot és annyi forró tejet, hogy jól kenhető masszát
kapjunk.
A megkelt tésztát enyhén lisztezett munkalapra
tesszük, fél ujjnyi vastagra nyújtjuk, kb. 30x75 cm, egyenletesen elkenjük
rajta a tölteléket, majd felcsavarjuk.