2014. január 29., szerda

Kókusz kocka

                 


Hozzávalók a tésztához:

·        20 dkg cukor,
·        2 egész tojás,
·         5 dkg zsír v. margarin,
·         1,5 dl tej,
·         4 evőkanál méz,
·         35 dkg liszt,
·        1 cs. sütőpor.

Krémhez:

  • 25 dkg vaj vagy margarin,
  • 5 dkg kakaó,
  •  25 dkg cukor,
  •  6 evőkanál tej,
  • 6 evőkanál rum

25 dkg kókuszreszelék.

A vajat a cukorral és a tojással habosra keverjük, hozzádolgozzuk a többi hozzávalót és sütőpapírral bélelt tepsiben, nem túl vastag tésztát sütünk. Miután kihűlt, tetszés szerinti szeletekre vagy 4x4-es kockákra vágjuk.

A krém anyagait a rum kivételével, tűzön összeolvasztjuk, (de ne forrjon), levesszük a tűzről, és hozzáadjuk a rumot.
A tésztaszeleteket belemártjuk a krémbe, és kókuszreszelékben megforgatjuk.
Kókusz helyett darált diót is használhatunk.

2014. január 27., hétfő

Darázsfészek,zsíros tésztából





Hozzávalók:
•60 dkg finomliszt
•3 nagy tojás sárga (vagy 4 kicsi)
•2,5 dkg élesztő
•15 dkg zsír
•1 halmozott evőkanál cukor
•1 citrom reszelt héja
•Csipetnyi só
•2 dl tej

Töltelékhez:
•Tojások fehérje
•6 halmozott evőkanál cukor
•1 vaníliás cukor
•20 dkg darált dió


A lisztet keverőtálba szitáljuk, hozzátesszük a tojások sárgáját, sót, szobahőmérsékleten tartott zsírt, citromhéjat, a cukorral és tejjel felfuttatott élesztőt. Jól kidagasztjuk, letakarva duplájára kelesztjük.
Miután megkelt, deszkára tesszük, 4 cipóra osztjuk, téglalap alakúra kinyújtjuk, megkenjük a tojásfehérjés dióval.
Felcsavarjuk, két cm-es darabokra vágjuk, sütőpapírral bélelt tepsibe, egymástól távol rakjuk, felvert tojással lekenjük, 180 fokosra előmelegített sütőben, 20 perc alatt szép aranysárgára megsütjük.
Vaníliás porcukorral beszitáljuk.

A töltelékhez a tojásfehérjéket a cukorral, vaníliás cukorral, gőz fölött felverjük kemény habnak, majd hozzákeverjük a darált diót.

2014. január 24., péntek

Csíkos süti

            
                                                      
Hozzávalók:

  • 3 tojás,
  • 15 evőkanál cukor,
  • 15 evőkanál liszt,
  • 3 doboz (kicsi) tejföl,
  • 3 mokkáskanál szódabikarbóna.

 Ezt a masszát 3 részre osztjuk. A tojást és a cukrot habosra kavarjuk utána, adjuk hozzá a többi hozzávalókat.
Az elsőhöz 1,5 evőkanál kakaót a második részhez 5evőkanál darált diót, a harmadik részhez 5evőkanál darált mákot adunk. Külön- külön megsütjük a 3 lapot, közepes tepsiben.

Krémhez:
·        2cs. vaníliás puding
·        0,5 l tej
·         25dkg vaj
·         20dkg porcukor
·        1 citrom leve és héja

2 cs. vaníliás pudingot, 0, 5 l tejben megfőzünk. 25 dkg vajat, 20 dkg porcukrot, 1 citrom levét és héját habosra kavarjuk, majd a kihűlt pudinggal összekeverjük. Ezzel a krémmel töltjük meg a lapokat.
Csokoládémázhoz: 15 dkg keserű csokoládé és 1/2 dl tejszín.
Összeállítjuk:
Alulra a kakaós lap + krém + dióslap+ krém+ mákos lap+krém és csoki máz a tetejére. Így lesz szép csíkos.



2014. január 23., csütörtök

Leveles tepertős pogácsa

                                                            


Hozzávalók:
  • 50 dkg liszt
  • 1 tojás
  • Diónyi zsír
  • 2 dl tejföl
  • 1 dl tej
  • 1 dkg élesztő
  • 35 dkg tepertő
  • Bors, só, tojás a lekenéshez

A tepertőt kissé megborsozzuk, ledaráljuk, és három részre osztjuk.
Felhasználásig a konyhában tartjuk.

A többi anyagokból rétestészta keménységű tésztát gyúrunk, és deszkán jól kidolgozzuk.
Ujjnyi vastagra kinyújtjuk, rákenünk egy rész tepertőt, összehajtogatjuk, mint a hajas tésztát, és 15-20 percig pihentetjük. Ezt a műveletet még kétszer megismételjük, mindig egy rész tepertőt kenve a kinyújtott tésztára, és mindig ugyanabban a sorrendben hajtogatva, majd ismét pihentetjük.
Az utolsó pihentetés után ujjnyi vastagra nyújtjuk, tetejét berácsozzuk, fánkvágóval kivágjuk, vigyázva, hogy ne nyomódjon össze túlságosan.
Tetejüket megkenjük felvert tojással, vigyázva, hogy az oldalukon ne csorogjon le, forró sütőben 180 fokon szép arany barnára megsütjük.

Kókuszcsokis keksztekercs


                 
Hozzávalók:
2 db ostyalap
 50 dkg keksz
30 dkg cukor
2 csomag vanília cukor
 25 dkg vaj vagy margarin
12 db kókuszos csoki (vagy annyi hogy végigérje az ostyalapot)
darabosra vagdalt dió
 2evőkanál kakaópor
rum és annyi tej hogy jó gyúrható tésztát kapjunk.

Elkészítés:
Az ostyalapokat nedves ruha között megnedvesítjük. A kekszet ledaráljuk. A cukrot, vanília cukrot, margarint és kicsi tejet összeolvasztjuk, hozzáadjuk a ledarált kekszhez, rummal ízesítjük. Darabosra vagdalt diót, és annyi tejet teszünk hozzá, hogy kenhető masszát kapjunk.
A tésztát kétfelé vesszük, az egyikhez hozzá keverünk 2 evőkanál vízzel feloldott kakaót, majd rákenjük őket az ostyalapokra. Rárakjuk a csokikat, és feltekerjük. Lekenjük cukros sziruppal és kókuszreszelékbe hempergetjük.
                                        

Tésztában sült virsli


                                                                Recept: Itt

Őszibarackok




Hozzávalók:

  • 75 dkg liszt
  • 25 dkg vaj  
  • 25 dkg porcukor
  • 3 db tojás
  • 1 evőkanál ecet
  • 1 kiskanál szódabikarbóna
  •  tejföl.
Töltelékhez:

  • 15 dkg cukor
  • 2 evőkanál kakaó
  • 3 evőkanál darált dió
  • 2 evőkanál baracklekvár
  •  5 dkg vaj
  • 1 dl rum
  • Piros és zöld ételfesték, kristálycukor.

    A lisztet a vajjal elmorzsoljuk, hozzáadjuk a tojásokat, beleszórjuk a szódabikarbónát, rálocsoljuk az ecetet, beletesszük a cukrot és összegyúrjuk, annyi tejfölt adva hozzá, hogy jól formálható tészta legyen. A tésztából szilva alakú gombócokat készítünk, és világosra megsütjük. A megsült tésztadarabok belsejét a talpuk felől kiszedjük, és tálba gyűjtjük.
    A 15 dkg cukorból a kakaóval és 1,5 dl vízzel sűrű szirupot főzünk, belekavarjuk a diót, és a kikapart tésztára öntjük. Hozzáadjuk a dzsemet, vajat, rumot, és simára kavarjuk. Ezzel a krémmel a kikapart barackokat megtöltjük, és párosával összeragasztjuk.
    Kettő kis csészében piros, illetve zöld tortafestéket oldunk annyi vízben, hogy ne legyen rikítóan erős. A barackok egyik oldalát zöld a másikat piros festékbe mártjuk, és azonnal kristálycukorba forgatjuk. Zöld levelet szúrhatunk bele, hogy élethűbb legyen.

Non plusz ultra


                                                                 
Hozzávalók:
28dkg liszt
25 dkg rama margarin
3 tojássárgája
1 vaníliás cukor
3 evőkanál porcukor.

Hab: 3 tojásfehérje
        28 dkg porcukor
        1 kiskanál ecet vagy citromlé.

A tészta hozzávalóit összegyúrjuk, majd vékonyra kinyújtjuk, kis kerek formával kivagdaljuk, és tepsibe rakjuk.
A tojásfehérjét a cukorral és ecettel felverjük nagyon kemény habnak, és minden korong tetejére teszünk egy csúcsos halmocskát.
Lassú tűznél, vigyázva, hogy a hab ne égjen meg, szép világosra sütjük.
A tepsiből széles késsel szedjük ki és párosával, finom lekvárral összeragasztjuk.

Egy másik változata, a tésztakorongokra egy kis kemény lekvárt teszünk és kinyomócsővel körbenyomjuk a habbal,tovább ugyanúgy járunk el mint az előző receptnél.



Diós-mákos bejgli

 

Hozzávalók 2 rúdhoz:
  • 50 dkg liszt
  • 12,5 dkg vaj
  • 10 dkg libazsír (én disznót használtam)
  • 2 dkg friss élesztő
  • 1 tojás
  • 3 dkg cukor
  • 2 dl tej
  • Só, kb.4-5 g
  • 1 tasak vaníliás cukor
Töltelékek:
Mákos
  • 1,5 dl tej
  • 15 dkg cukor
  • 20 dkg darált mák
  • 1 citrom reszelt héja
  • 4 dkg mazsola
  • 1 evőkanál méz
  • 1 dl baracklekvár
  • Kevés őrölt fahéj 
Diós:
  • 20 dkg darált dió, a többi ugyanaz, mint a mákosnál, ebbe a mazsola helyett egy vaníliás cukrot teszek.
Az élesztőt egy kevés tejben a cukorral, a vaníliás cukorral, a tojással és egy csipet sóval elkeverjük. A liszthez hozzáadjuk a jéghideg zsiradékot, a vajat , libazsírt, és eldolgozzuk, én keverőtálban, dagasztókarral állítottam össze. Hozzáadjuk az élesztős keveréket, összegyúrjuk. A tésztát hűtőben 1-2 órát pihentetjük. Addig elkészítjük a töltelékeket.

A tejet a cukorral, reszelt citromhéjjal, fahéjjal, és a mazsolával felforraljuk, és adunk hozzá egy kanál mézet. A darált mákot egy keverőtálba szórjuk és hozzáöntjük a fűszeres, tejes keveréket. Jól elkeverjük és hozzáadjuk a baracklekvárt. Kihűtjük (ha híg lenne a kihűlés után a töltelékünk, egy kevés reszelt keksszel vagy morzsával sűríthetünk rajta).

A jól lehűlt tésztát két részre osztjuk,  vékony téglalap alakúra nyújtjuk, nem kell lisztezni hozzá a deszkát. A tömör, formázható mákos keveréket vizes kézzel rányomkodjuk a tésztalapra, szépen elsimítjuk. A tészta mind a négy szélét ráhajtjuk a töltelékre és feltekerjük. Egy tojás fehérjét és két sárgáját összekeverjük, ezzel a keverékkel lekenjük, hagyjuk megszáradni, kb. 15 perc, utána még egyszer átkenjük. Megvárjuk, amíg ez a réteg is megszárad, villával megszurkáljuk, 180 fokos sütőben, arany barnára sütjük. 


Sütés előtt
 




 

2014. január 21., kedd

Mázas kifli


                                     
                                 
                                             

Hozzávalók:
Fél liter tej
Negyed liter olaj
1 tojás
2-3 kanál cukor
1 kis kockaélesztő (25 gr)
Kevés só
Liszt

Töltelék lehet: rahát, lekvár, mogyorókrém vagy bármilyen más töltelék.

Máz: 15 dkg cukor, fél dl víz.

Egy kis tejben 2-3 kanál cukorral felfuttatjuk az élesztőt. A többi tejhez hozzátöltjük az olajat, 1 tojást, sót, és összegyúrjuk annyi liszttel amennyit, felvesz (kb.1 kg). Meleg helyen 1 órát pihentetjük, vagyis megkelesztjük.
Miután kétszeresére nőtt a tészta, lisztezett deszkára tesszük, felgyúrjuk cipóknak, sorra kinyújtjuk kerek formájúra, minden lapot 8 részre vágunk, rátesszük a tölteléket és felcsavarjuk.
Hogy mutatósabb legyen a tésztának felébe egy kis tejjel elsúrolt kakaót, gyúrok bele, egyformára két lapot nyújtok egy tészta és egy kakaós, és egymásra helyezem, még egy kicsit megnyújtom, és úgy vágom fel kifli formákra, ráteszem a tölteléket és felcsavarom. Egyszer a fehér részt kell kívül csavarni, akkor fehér színűek lesznek a kiflik, de látszik a kakaós csík is, aztán a kakaóst, akkor szép barnák lesznek.
Amikor mind kisültek, egymás mellé rakom, 15 dkg cukorból, fél dl vízzel szirupot főzök és lekenem a kifliket, így szép fényes mázat kapnak.
Szirup nélkül is lehet készíteni egyszerűen még melegen porcukorba, kell forgatni.


Nagyon sok lesz belőle, kisebb családoknál ajánlom a fél adagot.




Gesztenye kocka

                               


Hozzávalók a tésztához:

6 tojás
12 evőkanál cukor
1 dl étolaj
6 evőkanál hideg víz
12 evőkanál liszt
1 csipet só
1 tasak sütőpor
2 evőkanál kakaópor

A tojás sárgákat a porcukorral kikeverjük, lassanként hozzácsepegtetjük az étolajat és a vizet, és habosra kikeverjük. Hozzáadjuk a sütőporral, 1 csipet sóval és az átszitált kakaóval elkevert lisztet. Végül óvatosan hozzákeverjük a tojások keményre vert habját.
180 fokra előmelegített sütőben 26x36 cm-es tepsiben megsütjük

Krém:
2 csomag gesztenyemassza (50 dkg)
20 dkg vaj
15 dkg cukor
1 vaníliás pudingpor
3 dl tej, rum.

A cukrot a vajjal jól kihabosítjuk, hozzátesszük a gesztenyemasszát, jól összedolgozzuk, pár csepp rummal ízesítjük. A vaníliás pudingport a tejben megfőzzük, ha kihűlt hozzákeverjük a gesztenye krémhez és rákenjük a kihűlt tésztára.

A krém tetejére 2 dl tejszínt felverünk és rásimítjuk a gesztenyekrémre.
Vagy 1 csomag tejszínhabport felverni a tasakon levő leírás szerint, hozzátenni 1 habfixáló port, jól kikeverni és rákenni a gesztenyekrémre.
Tetejét megszórjuk reszelt csokoládéval.
                

2014. január 19., vasárnap

Almás kígyórétes



                          
Recept Vass Lászlóné Edittől,köszi Edit! 

Hozzávalók a tésztához:

•500 g finomliszt
•25 g élesztő
•200 ml tej
•100 g vaj
•2 evőkanál cukor
•½ kávéskanál só
•1 tojás
•1 citrom lereszelt héja

Töltelékhez:
•1 kg alma
•1 vaníliás pudingpor
•Fahéj
•ízlés szerint cukor

Hamarabb a tölteléket készítjük el, hogy tudjon kihűlni, amíg a tésztával dolgozunk.
Az almákat meghámozzuk, magházát kiszedjük, majd kisebb darabokra vágjuk.
Egy lábosban ízlés szerinti cukorral 10-15 percig pároljuk, én kevés vizet öntöttem alá, hogy ne kapja oda, nem kell, elpárologja az egész levét. A pudingot kevés vízben elkeverjük, és az almához öntjük, ezzel besűrítjük, végül fahéjjal ízesítjük. Hűlni tesszük.

A tésztához 100 ml langyos tejben, egy kávéskanál cukorral felfuttatjuk az élesztőt. A többi hozzávalót dagasztótálba mérjük, hozzáöntjük a megkelt élesztőt és a maradék langyos tejjel rugalmas tésztát, dagasztunk. Meleg helyen lefedve duplájára kelesztjük.
A megkelt tésztát nyújtódeszkára borítjuk, kétfelé vesszük. Lisztezés nélkül, egy-egy téglalapot nyújtunk és fentről lefelé, késsel finoman megjelölve, 3 egyenlő részre osztjuk. Mindkét oldalt a középső harmadig ferdén kb. 2 cm távolságra, bevagdossuk. Középre halmozzuk a tölteléket és visszahajtogatjuk a széleket. Először a két végét hajtsuk vissza, így sütés közben nem folyik ki a töltelék. Sütőpapírral bélelt tepsibe tesszük. Tetejét felvert tojással lekenjük, még kevés ideig pihentetjük, majd 180 fokra előmelegített sütőben szép arany barnára megsütjük.
                        

2014. január 18., szombat

Meggyes muffin, vajkrém díszítéssel


                                          
                                    

                               
                            

Hozzávalók:
•30 dkg vaj
•30 dkg porcukor
•30 dkg finomliszt
•4 db tojás
•80 ml tej
•14 g sütőpor
•1 narancs vagy citrom héja
•Meggybefőtt

A vajat a porcukorral, vanília cukorral jól kikeverjük, egyenként hozzákeverjük a tojásokat, mikor a vaj felvette a tojásokat, hozzákeverjük a sütőporral elkevert lisztet, majd folyamatos keverés mellett hozzáadjuk a tejet. Én a tésztát habzsákba szedem szebben, lehet rakni a formákba.

A muffin papírral kibélelt formákba nyomunk egy kevés tésztát, ráteszünk egy meggyszemet, majd újra tésztát nyomunk rá, a forma háromnegyedéig.
Előmelegített sütőben, 180 fokon 20 perc alatt aranysárgára sütjük, persze függ a sütőtől is.

Vajkrém: hozzávalói:

•250 g puha vaj
•250 g átszitált porcukor
•2 tasak vaníliás cukor

A vajat habosra keverjük, folyamatosan adva hozzá a cukrokat.
Kihűlés után a muffinokat tetszés szerint díszítjük.
A kutyushoz két muffin szükséges, az egyiket kidíszítjük, fogpiszkálót szúrunk bele és a másik kutyafejnek díszített muffint beleszúrjuk a fogpiszkálóba, megáll másként is, ha a vajkrémre ráillesszük, csak így biztonságosabb, főleg ha szállítani is akarjuk.

Ebből az adagból 36 db lett,ha kevesebbet akarunk,csökkentsük az adagot.

2014. január 16., csütörtök

Rumos,diós kocka


                                              



Hozzávalók:

Diós piskótához:
  • 6 tojás
  • 15 dg darált dió
  • 30 dg porcukor
  • 30 dkg liszt
  • 2 evő kanálbaracklekvár
  • 9 evő k. víz
  • 1 sütőpor. 
Krém:

·        2 vanília puding por
·        30 dg porcukor
·        6 dl tej
·        30 dkg vaj vagy rama margarin

·        24 db babapiskóta,
·        lehűtött feketekávé, rum

A tojások sárgáját a cukorral lassan hozzáadagolva a vizet, jó habosra kikavarjuk, hozzákavarjuk a lekvárt, sütőporral elkevert lisztet, diót és végül adagokban hozzáadjuk a habbá vert tojásfehérjét. Előmelegített sütőben megsütjük. Tepsiméret: 26x36 cm.


Elkészítjük a krémet: A vanília pudingot 6dl tejben megfőzzük, hűlni tesszük.
A vajat vagy margarint kikavarunk 30 dkg porcukorral jó habosra, hozzáadagoljuk a kihűlt pudingot, és jól összedolgozzuk.
A kihűlt diós lapot kettévágjuk, meglocsoljuk rummal ízesített sziruppal, megkenjük krémmel, rárakjuk a kávéba megmártogatott babapiskótát, újra krém és rátesszük a rummal meglocsolt diós lapot. Ezt is megkenjük krémmel, megszórjuk vagdalt dióval és fehér csokoládé reszelékkel. Kockákra vágva tálaljuk.

Hogy ünnepélyesebbé tegyük, felverünk egy 2 dl-es hulala tejszínt kemény habnak és mindenik tészta tetejére egy-egy rózsát nyomunk és tetejét ízlés szerint, díszítjük.


Nagyon finom sütemény,torta helyett is megfelel.

2014. január 15., szerda

Kozák sapka


                                 
Hozzávalók:
8 tojás
40dkg cukor
8 kanál víz
2 kanál kakaópor
1 cs.sütőpor
25 dkg liszt.

Krém:
2 cs vaníliás pudingpor
6 dl tej
25 dkg vaj
25 dkg porcukor
1 vaníliás cukor.

A 8 tojássárgáját kikavarjuk a cukorral,kanalanként hozzáadagoljuk a vizet,az átszitált kakaót,sütőporral elkevert lisztet és a tojások fehérjéből vert kemény habot.

Előmelegített sütőben,26x36 cm-tepsiben megsütjük.

Elkészítjük a krémet:a tejben megfőzzük a pudingot.
A vajat a porcukorral kihabosítjuk és hozzákeverjük a langyosra hűlt pudingot.

A tésztát pogácsaszaggatóval kivagdaljuk,mindeniket kettőbe vágjuk,megkenjük krémmel és kívül is bevonjuk krémmel és kókusz reszelékbe forgatjuk.Tetejére csokimázat teszünk.          

2014. január 13., hétfő

Sajtba tekert, cérna kolbászos kiflik




                                                  
Hozzávalók:
•60 dkg finomliszt
•10 dkg vaj
•2 tojás sárga
•1 evőkanál cukor
•1 evőkanál só
•2,5 dkg friss élesztő
•2,5 dl tej
•10 db szendvics sajt
•Cérnakolbász

Tetejére: 1 felvert tojás, szezámmag.

Az élesztőt, 1 kanál cukorral, kevés tejben felfuttatjuk, majd a többi hozzávalóval jól kidagasztjuk. Letakarva kétszeresére kelesztjük.
Ha megkelt a tészta deszkára borítjuk, lisztezés nélkül kinyújtjuk, 10 egyforma részre vágjuk. A cérnakolbászt a sajttal becsomagoljuk, a tészta szélére helyezzük, tésztarácsozóval bevágjuk, majd feltekerjük.
Sütőpapírral bélelt tepsibe rakjuk, felvert tojással lekenjük, megszórjuk szezámmaggal, még egy kevés ideig pihentetjük, 180 fokra előmelegített sütőben, szép aranybarnára 25-30 perc alatt megsütjük.

2014. január 9., csütörtök

Püspökkenyér tojásfehérjéből




                   
Hozzávalók:

•1 csésze tojásfehérje (kb. 8 db)
•1 csésze cukor
•1 csésze liszt
•50 ml olaj
•1 csésze darabosra vágott dióbél
•1 csésze rahát
•pár szem mazsola
•½ csomag sütőpor (5g)

A csésze 2,5 dl.

A tojásfehérjéket a cukorral felverjük kemény habnak, óvatosan hozzáforgatjuk a sütőporral elkevert lisztet, olajat, majd hozzákeverjük a diót, rahátot, mazsolát, 2 püspökkenyérformába
elosztjuk a masszát, 180 fokos előmelegített sütőben 30-35 perc alatt megsütjük.
Kihűlés után bevonjuk, csoki mázzal vagy beszitáljuk porcukorral.Kandírozott narancshéjjal díszítjük.
                                           

2014. január 4., szombat

Farsangi fánk,meggymártással


     

     Hozzávalók:
  • 7 dl liszt (fél kg)
  • 4 tojás sárgája
  • 2,5-3 dl tej
  • 4 evő kanál olvasztott vaj
  • 2 evőkanál cukor
  • 3 dkg élesztő
  • kés hegynyi só 
  • 2 evőkanál rum            
Elkészítés:Az élesztőt a cukorral és egy dl tejjel felfuttatjuk.
Keverő tálba tesszük a tojás sárgát, kissé megsózzuk, és állandó keverés mellett, hozzáadjuk a többi langyos tejet, lisztet, a felfuttatott élesztőt, és az olvasztott langyos vajat.Alaposan hólyagosra kidagasztjuk,.
Az edényt letakarva, a tésztát meleg helyen kétszeresére kelesztjük.
Lisztezett deszkára borítjuk, hüvelykujjnyi vastagra kinyújtjuk, fánk vágóval kivagdaljuk, és letakarva ismét fél órát kelesztjük.
Bő forró olajban kisütjük, úgyhogy amíg az alsó fele sül, az edényt lefedjük,, majd miután a fánkokat megfordítottuk, fedő nélkül sütjük tovább.Így lesz szép szalagos, felnő és a közepén világos csík képződik.
A kisült fánkokat itatóspapírra szedjük, néhány perc után tálra rakjuk és vaníliás por cukorral megszórva forrón tálaljuk.

     Meggyártás

 Hozzávalók:
  • 1 meggy kompót
  •  1 tasak vaníliás puding por
  •  5 evő kanál cukor
A meggy kompót levében a cukorral megfőzzük a  vaníliás pudingot, hozzákeverjük a meggy szemeket.
Print Friendly and PDF

Rendszeres olvasók