2014. július 24., csütörtök

Pillangó kalács


Ezzel a kaláccsal egy orosz oldalon találkoztam,mivel nem értettem a leírásokat a saját receptem alapján készítettem el Egyszerű kelt tészta
A képek alapján nagyon jól el lehet igazodni.
Miután megkelt a tészta két részre veszem,az egyik részt kinyújtom,kivágom a pillangó formát,lekenem felvert tojással,a másik részből elkészítem a fonásokat és rárakom.
Elkészítem a túrós tölteléket:
25 dkg tehéntúró
3 evőkanál cukor
1 tojás
1 evőkanál mák
1 vaníliás cukor
1 citrom lereszelt héja
lekvár

A túrót jól kikeverem a tojássárgával,citromhéjjal,a tojásfehérjét a cukrokkal felverem kemény habnak,hozzáteszek egy evőkanál mákot és az egészet összeforgatom majd szépen betöltöm a fonások között.
Rárakok még pár dekorációt a tésztából és barack lekvárt csorgatok közéjük,pillangót utánozva.
Felvert tojással lekenem,180 fokra előmelegített sütőben szép pirosra megsütöm.


3 megjegyzés:

Print Friendly and PDF

Rendszeres olvasók